GPSed Photo Take’n’Pin

I min mobiltelefon, en Nokia N95 har jag inbyggd GPS och en kamera. Med en programvara från Nokia som heter Location Tagger kan jag enkelt lägga till informationen om var jag är när jag tar bilden i själva bilden. Inte som det var förr med tid och datum som man såg på själva bilden utan i informationen som finns i bildfilen men som inte visas.
I den informationen finns ju redan information om kamera fabrikat, modell, brännvidd, slutartid och annat.

Nu skulle jag vilja ha samma funktion i min digitala systemkamera (en Nikon D80) och letade. Då hittar jag ett program för Windows som heter GPSed Photo Take’n’Pin som skall göra det jag vill.
Skall testa så fort jag får tid.

Tanken är att man i sin mobil med GPS sparar information om när man är var och sedan använder den information för att jämföra med när jag tog bilden.

Klart intressant….

Kommentarer inaktiverade.