Radiator termostater…

För någon månad sedan började vi titta på att byta ut några av våra gamla termostater på våra elemet.
Vi har någon udda typ från OK, ja just det det är nog OK som i OKQ8.
Dom heter i alla fall Radiagyr.
Vi pratade med flera rörmokare, men ingen kände igen modellen.

Till slut fick vi napp på Hornbach en äldre herre som visste vad han pratade om.
Och han berättade att det var en gammal Landis & Gyr termostat som han dessvärre inte kände till att det fanns några adaptrar till.

Nu hade jag sedan tidigare sneglat lite på en Honywell Rondostat HR20 som har inbyggd klocka och digital temperaturmätning.
Och döm om min förvåning när den passar till bl a Landis & Gyr (någon modell) plus att det följer med adaptrar till tre olika Danfoss ventiler.

Jag slog upp Conrad på nätet och gjorde en beställning av 9 st. Dessutom beställde jag ett Exprimentkort med USB anslutning (Velleman K8055) som jag planerar att använda för att mäta gångtiden på min Pelletsskruv.

Blev besviken på leveranstiden från Conrad! Jag vet ju att dom har sitt lager i Tyskland, men jag har ju beställt saker från t ex WeSellCD och det brukar vara snabba leveranser. OK, inte som DustinHome som levererar dagen efter. Men det har oftast bara tagit ett par dagar.

Först fick jag inget besked per mail med godsnummret som dom sagt, men jag ringde och fick det per telefon istället den 25/11 och då står det på Postens godssökning att dom fått en förhandsinformation om att paketet är på väg. Sedan hände inget och sedan inget….
När jag ringde i fredags fick jag veta att paket troligen skulle komma på måndag (som igår) för Conrad levererar bara till Sverige så paketen kommer måndagar och onsdagar.
När jag ringde i måndags runt lunch och sa att det fortfarande bara stod att posten fått förhandsinformation så fick jag veta att paketen kommer till Sverige på måndagar och onsdagar. Dvs paketet kommer inte till kund då.
Senare på dagen sa postens kollisökning att paketet var sorterat i Malmö vik 15 tid och transporterade under natten upp till Stockholm och jag kunde idag (tisdag 2/12) hämta ut mitt paket.

Spänd och förväntansfull som ett barn på julafton gick jag till posten för att hämta paketet.
Och blev mycket förvånad över hur dom packat paketet. Lådan var väl fylld till 1/3 och resten var bara luft. Och mina termostater var visserligen i plast förpackningar av den typ man hänger upp i hyllorna på affärer. Men inget packmatrial alls. Så mina saker dansade runt hur som helst i lådan.

Packade i alla fall upp en termostat för att se om den passar, och jag blev väl mer än besviken över att det inte fungerade. Hade hoppats en del på att det skulle funka. En Rondostat HR20 är ca 100 kr dyrare än en vanlig Danfoss termostat, och skulle det funkat hade priset totalt blivit samma om jag istället behövt byta ventil och termostat då ventilen kostar ca 100 kr.
Men nu blir det ca 100 kr dyrar per element, men jag får som jag vill *ler*

Kommentarer inaktiverade.