Temperatur…

Jag tycker att temperatur är lite intressant, ja faktiskt väder över huvudtaget. Därför har jag en väderstation som kontinueligt mäter bl a temperaturen inne och ute i vårt hem.
Du kan se informationen om vårt väder här

Och sedan några dagar hjälper jag även siten Temperatur.nu med temperatur information för Haninge.

Är du intresserad av att skaffa en egen väderstation så finns det mycket bra information hos Safecast som också säljer bl a väderstationer.

Jag har en WS-3600 som jag kopplat till en PC där jag kör programmet Weather Display med tillägget Weather Display Live från samma företag. Dessutom har jag installerat MySQL som är en gratis databas för att spara informationen som väderstationen samlar in. Databasen är inte nödvändig för att visa väder på hemsidan, men vill du kunna bearbeta informationen senare så är det att föredra.
Allt rullar på en gammal bärbar IBM Thinkpad T22 på 700 MHz med 512 MB RAM. På den har jag installerat Windows 2003 server.

Skulle jag köpa en väderstation idag skulle jag istället titta på en något dyrare väderstation som heter IROX Pro-X USB. Den fungerar med samma programvara som jag har idag, men framför allt så ansluts den via USB medan den jag har ansluts via seriekabeln. Dessutom mäter den solstrålningen vilket är klart intressant.

På Safecast sida kan du även ladda ner en skrift om hur du skaffar dig en egen vädersida på internet. Den går igenom steg för steg det mesta du behöver veta för att sätta upp en sida med väderinformation på nätet. Du hittar den här.

Kommentarer inaktiverade.