Våren är här…

Ja, det blir inte så mycket skrivet här. Men nu är det dags för en uppdatering igen.
Som titeln avslöjar är våren här, och där med allergi för min del. Men i år kontaktade jag min läkare och fick en cortison spruta.
Så idag tog jag en promenad med Oscar och Victor i barnvagnen. Vi var ute och gick i ca 2 timmar, det går inte så fort när man har tvillingvagnen och två barn som kräver lite uppmärksamhet. Men vi tog en promenad efter den här vägen
Sedan provade vi att laga raggmunk, och det blev riktigt bra för att vara första gången. Och Oscar älskade dessa “pannkakor”
Lite senare monterade vi ihop den gungställning som vi har köpt till barnen.

Tidigare i månaden så har jag trasslat en del med bilen. Fick 7 st 2:or vid besiktningen. Dels på handbromsen, vilket var surt då jag hade bytt bromsbackar straxt innan. Men jag hade köpt dessa på Biltema och dom passade tydligen inte till en Volvo 940 trots att det i rekomendations tabellen stod att dom var avseddda för just 940. Det visade sig när jag istället köpte backar på Mekonomen att dom var ca 5 mm för korta. SUCK!

I övrigt var det bromslangen höger fram, ojämn bromsverkan bak, ABS lampan lyser ALDRIG, rost under batteriet, broms vänster fram ligger konstant på lite och motorteknik lampan.

Jag (Daniel hjälpte mig) bytte bromsoket höger bak för det på vänster sida var redan bytt. Vi svetsade fast en plåt under batteriet. Vi bytte slangen hö fram och bytte åter igen bromsbackarna bak. Motorteknik lampan slocknade själv när vi kopplade bort batteriet, men kom tillbaka några dagar senare, men då hade jag redan fått det godkänt. Bromsen vänster fram släpte. Och ABS lampan tänkte jag tjuvkoppla, men det hjälpte inte. Då konstaterade jag att kretskortet på instrumentpanelen var skadad där jord slingan för just ABS lampan gick. Så när jag lödde ihop kopparbanorna så fungerar den igen.

Dessvärre blev det en ombesiktning till då slangen till det nya bromsoket höger bak hade börjat läcka. Troligen pga att det rostat fast och Daniel var tvungen att använda gasbrännaren för att värma så han fick loss slangen. Och den blev troligen lite skadad då.
Men när den var bytt gick bilen igenom utan anmärkingar.
Nu har jag bytt alla bromsok utom vänster fram, som ju faktiskt inte funkade riktigt som det skall vid första besiktningen, så det blir väl att byta även det under sommaren.

Planen för i morgon är att spendera ytterligare pengar på besiktningen då det är öppet hus för motorcyklar och vi fick körförbud på XJ 900an igår.
Den har förberetts med att byta framhjul, och annars borde den inte ge några problem som jag känner till.

Jag har fortfarande en del ont i ryggen, men har nu fått morfinplåster som heter Norspan. Varje plåster fungerar i 7 dagar och jag sätter på ett nytt efter ca 4,5 dag. Det för att det tar cirka 3 dagar innan plåstret ger full effekt, Och det hjälper verkligen. Tillsammans med Alvedon så är jag i stort sett smärtfri största delen av veckan om jag inte gör något ansträngande.

Victor går utefter möbler och kan stå  en stund utan stöd, han äter burkmat varje dag nu, men vill inte dricka ur nappflaska. Han kan dricka ur sugrör och är nästan alltid glad.
Oscar har börjat bli svartsjuk på Victor och ger honom tjuvnyp ordentligt ibland. För några dagar sedan så bet han Victor i handen så han fick märken, men det gick inte hål. Och Oscar vet väl att det gör ont, han klämde fingrarna på båda händerna när han lekte med en sk Brassestol.
Oscar vill INTE sluta med blöjor, vi kom överens om idag att vi skall prova en kort stund varje dag utan blöja, och då skall vi försöka utöka tiden.

Det får vara allt just nu, klockan är mycket och jag skall upp tidigt!

Vid den elektroniska gåspennan satt Peter!

Kommentarer inaktiverade.