ICE (In Case of Emergency) är alltid aktuellt…

Tänkte jag skulle skriva om ICE igen.
ICE är en enkel ide om hur man enkelt kan hjälpa SOS personal eller andra om du själv råkar ut för en olycka.
Själv är jag ju motorcyklist och vet framför allt efter förra hösten att det är lätt att råka ut för en olycka.

ICE bygger på att i stort sett alla i dag har en mobiltelefon, och i telefonen har vi alla en massa kontakter som kan hjälpa den som “hittar” dig. Problemet är ju vem av alla dessa 200 kontakter man skall ringa. Ett alternativ är ju att byta ut namnen mot mamma, pappa, frun eller mannen. Men det finns ju ingen direkt standard. Så nu har några kommit på den underbara idéen att lägga in en extra kontakt som heter ICE.

Och i mitt fall har jag lagt in några kontakter ICE1, ICE2 och ICE3 och där har jag även lagt in lite annan information. I min telefon sorteras mina kontakter efter efternamn så min första kontakt ser ut som följer

Efternamn: ICE wife/fru Nordin
Förnamn: Åsa
Mobilnr: +46xxx-xxxxxx*
Telefon: +46x-xxxxxxxx*
E-mail: förnman.efternamn@mindomän.se

Vän av ordning undrar givetvis varför jag skriver en stjärna efter telefonnummret.
Jag har Nokia telefoner, och om man har två namn med samma nummer så visas inte vem som ringer, men lägger man till en stjärna efter så är inte det samma nummer som ringer, och det fungerar lika bra att ringa.

Kommentarer inaktiverade.