Namnpressentatör i trixbox

Jag använder Caller ID Superfecta som namnuppslagning av nummerpressentatören

För att installera Caller ID Superfecta i trixbox börjar du med att hämta senaste versionen här till din dator.
Du skall hämta en fil som heter något i stil med superfecta-2.2.4.tgz där siffrorna är versionsnummer.

Där efter loggar du in på din trixbox websida för admin.

Klickar på PBX/PBX Settings/Module Admin och på den sidan klickar du på Upload Module. Leta upp filen superfecta-2.2.4.tgz som du laddade ner med Brows knappen och klicka Upload.

När den laddats upp är den inte installerad. Klicka på Module Admin en gång till och då ser du CID Superfecta i listan. Klicka på den och välj Install.

Där efter skall du klicka på den oranga raden högst upp för att Applay Changes.

Om du nu klickar högst upp på PBX och PBX Settings har du nu fått ett nytt meny alternativ i vänsterkanten som heter CID Superfecta, klicka på den.

Liknar inte sidan den till vänster har du troligen samma problem som jag hade. Jag hade en .htaccess fil som nekade åtkomst till denna modul. Koppla dig med FTP eller SSH till din trixbox och öppna /var/www/html/admin/modules/superfecta/.htaccess filen och ta bort Deny All raden.

Du har troligen bara Default, och det är troligen bara den du behöver i Sverige om du inte har Trunkar i olika städer som jag har. Om du klickar på Default så får du upp en sida som liknar denna.

Du ser en lista med olika operatörer som tillhandahåller namnuppslag av telefonnummer för olika länder. Dessutom finns Asterisk egen telefonbok och Superfecta Cache. Jag klickade ur Superfecta Cache då jag vill kolla numret varje gång. Där emot klickade jag i Hitta SE, www 118700 SE, Eniro SE och Lokaldelen SE. Dessutom flyttade jag ner Asterisk Phonebook längst ner.

Längre ner på sidan la jag till CID Rules enligt följande


Denna regel gör att den gör inget med nummer som börjar på 0 följt av en siffra mellan 1-9 medan nummer som börjar med 1-9 kommer den att lägga till 08 framför.

Här kan du även testa ett nummer och se vad resultatet är.

För mig som har flera inkommande trunkar i olika städer fick jag lägga till ytterligare ett schema för varje riktnummer område.


 

Här har talat om att de trunkar som börjar med 0243 skall lägga till 0243 framför lokala nummer.

Sedan förutsätter ju detta att din telefon kan visa namn för att det skall fungera.

Lycka till!

Kommentera